Marija je imala "kul liniju" na noktu 10 godina, dok nije saznala užasavajuću istinu

TikTokerka, koja ima više od 15.000 pratilaca, podelila je vesti sa pratiocima pošto je saznala da je promena na noktu "verovatno bila kancerozna poslednje tri godine"


Žena koja je mislila da je linija na njenom noktu godinama "kul", bila je isprepadana kada joj je rečeno o čemu je zapravo reč. Marija Silvija kaže da je prvi put primetila tamno braon promenu 10 godina ranije, ali joj nije davala na važnosti, iako je stalno odlazila kod doktora, pošto je sportistkinja, navodi Mirror.

TikTokerka, koja ima više od 15.000 pratilaca, podelila je vesti sa pratiocima pošto je saznala da je promena na noktu "verovatno bila kancerozna poslednje tri godine". Lekari su joj rekli da je u pitanju podnokatni melanom, ozbiljna forma kožnog kancera, koja se stvara u koži ispod nokta.

Kako je napisala: "Niko je nije zapravo primetio, dok je jednom doktor nije primetio. Ovo je bilo negde 2014. godine i bili su u fazonu "O, to je čudno. Ali, ti se ne uklapaš u demografiju".

Mariji iz SAD ponuđena je operacija tokom koje su doktori uklonili nokat i deo kosti. Kako kaže, melanom može da miruje u nultoj fazi i do čak 13 godina.

Kada se probudila, imala je gips na celoj ruci što je trebalo da spreči palac da se pokreće dok se oporavlja. Marijin palac je dobio deo kože sa ruke i sada čeka da vidi na šta će krajnji rezultat ličiti.

Njen video, koji je videlo 14 miliona ljudi, doveo je do zabrinutosti među nekima od njih zbog sopstvenih promena na noktima.

Melanom je najgori oblik kancera kože i obično ga izazivaju UV zraci. Ali ako se uoči na vreme, u prvoj fazi, preživi ga i do 90 odsto obolelih.

Vest je preuzeta sa sajta Telegraf.rs