Nakon održanog Prvog UMOS Foruma posvećenog urološkim tumorima, UMOS (Udruženje medikalnih onkologa Srbije), nastavlja sa novom formom rada.

UMOS Forum, bio je posvećen lečenju ranog raka dojke.

UMOS (Udruženje medikalnih onkologa Srbije) nastavlja sa novom formom rada posle uspešnog početka i održanog Prvog UMOS Foruma posvećenog urološkim tumorima maja ove godine.

Drugi UMOS Forum, bio je posvećen lečenju ranog raka dojke. Zadatak UMOS Foruma je da u ime stručne javnosti istakne one terapijske predloge koji su jasno prihvaćeni u kliničkoj praksi u svetu i u vodećim međunarodnim preporukama, a nema ih među preporučenim lekovima/režimima na Listi lekova RFZO.

25.09.2023.godine ostaće zabeležen kao veliki dan za Ženski centar Milica i našu predsednicu Vesnu Bondžić kao predstavnicu pacijentkinja sa rakom dojke, jer je na ovom izuzetno važnom sastanku, pored predstavnika Republičke stručne komisije za citotoksične lekove Ministarstva zdravlja, RFZOa i eminentnih predstavnika stručne javnosti, bilo i mesto za predstavnika pacijenata o čijem se lečenju i govorilo.

Ponosni smo i zahvalni na ukazanom poverenju stručne javnosti, da budemo prisutni, informisani i da nam je omogućeno da se i glas predstavnika pacijentkinja o čijem se lečenju govorilo čuje i uvaži na ovako važnom skupu.
Izuzetno nam je drago što se zaključci ovog foruma u potpunosti poklapaju sa potrebama pacijentkinja obolelih od ranog karcinoma dojke i inicijativama Ženskog centra Milica koje smo u saradnji sa Stručnim većem udruženja pripremili za predaju RFZO-u.